Vrijwilliger François

Ik ben François, getrouwd met Marie-Christine. Samen hebben we een dochter Fanny en wonen we in Dilbeek.

Uit nostalgische redenen kwam ik hier terecht vanuit Kalfort nabij Puurs. Mijn vrouw, die uit het Brusselse kwam, heb ik in Kalfort leren kennen en heb ik gevolgd tot in Brussel. Ik had vrienden in Dilbeek en de keuze voor Pajottenland was dus vlug gemaakt.

In mijn jonge jaren nam ik vanuit de Naamse Poort dikwijls de tram richting Ninove. Sinds 6 jaar beschik ik over meer vrije tijd en ik zocht een manier om die nuttig in te vullen. Ik hield mij bezig met het ophalen van jeugdherinneringen en kwam telkens in Dilbeek uit waar ik vanaf de leeftijd van 14 jaar dikwijls mijn vrienden bezocht.

Bij mijn zoektocht kwam ik in april 2023 uit bij het trammuseum. Met Erfgoeddag kreeg ik mijn vuurdoop en zat ik een allereerste keer aan het onthaal. Sindsdien kom ik regelmatig tijdens de openingsdagen en bestaan mijn taken uit: tickets verkopen, uitleg geven over de audiogidsen, het te volgen parcours en de uiltjeszoektocht voor de kinderen in het museum.

Ik help jullie ook graag met het zoeken naar een gepast boek over de trams in onze interessante museumshop op een woensdagnamiddag of een zondag.