Meestal staan onze voertuigen op stal, veilig in de loodsen. Maar bij speciale gelegenheden worden ze van de stal gehaald, om bezoekers de gelegenheid te geven een kort ritje te maken op de site. De laatste keer dat dit gebeurde, ging het fout. Eén van de wissels begaf het. Onze ploeg van vrijwilligers is er nu in geslaagd om de wissel te herstellen. Dikke proficiat aan iedereen die hier aan heeft meegewerkt!

Hier is een kort overzichtje van de werken aan de wissel.

23 april 2023: Tijdens Erfgoeddag reed onze AR 193 korte ritjes op die enkele metertjes spoorlijn dat nog op de tramsite ligt. Door een onstabiele ondergrond en een gebroken wisseltong ontspoorde de autorail. 

2 mei 2023: De ondergrond wordt diep uitgegraven aan de wissel om de nieuwe dwarsbalken vlot onder het spoor te kunnen leggen. Meer foto’s op onze facebook pagina.

16 mei 2023: Gaten boren in de dwarsbalken om de tirefonds aan te sluiten en het positioneren van tegengewichten en wisseltongen – meer op facebook.

23 mei 2023: De dwarsliggers worden gepositioneerd volgens hun glijplaten – meer op facebook.

30 mei 2023: De gepositioneerde glijplaten zijn vastgezet op de eerste vijf houten balken – meer op facebook.

6 juni 2023: Met porfier, een schokvast gesteente, werd de ondergrond gevuld – meer op facebook.

1 augustus: Na een hete maand juni en de vakantiemaand juli werden de werken hervat! Meer op facebook.

8 augustus 2023: Lassen van de gebroken wisseltongen – meer op facebook.

10 augustus 2023: Montage van de wisselstangen.

17 augustus 2023: Het is zover, de herstellingen zijn klaar! Meer op facebook. Nu is het enkel nog wachten op de testrit – maar de batterij van het tramstel dat hiervoor gebruikt wordt, liet het afweten. Hopelijk binnenkort goed nieuws. Fingers crossed!

Categorieën: Geen categorie

0 reacties

Een reactie achterlaten

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *