Vrijwilliger Bea

Ik ben Bea en ben altijd al inwoner van Dilbeek geweest. Iets meer dan twee jaar geleden ben ik met pensioen gegaan: een mooi hoofdstuk werd afgesloten en een nieuw hoofdstuk kon beginnen.

Stilzitten is niet mijn ding en daarom wou ik nog iets doen om actief te blijven.
Mijn hobby is wandelen en met een vriendengroep gaan we elke week stappen in het Pajottenland en wijde omgeving. Er was tijd over om nog iets extra te doen!

Vrijwilligerswerk heeft me ook altijd geïnteresseerd en ik ging op zoek. Mijn zoektocht eindigde pas op het moment dat ik een oproep zag verschijnen voor onthaalcoördinator bij de tramsite Schepdaal eerder dit jaar.

De tramsite heeft dan ook een speciaal plekje in mijn hart. Toen mijn man en ik trouwden was het zo’n slecht weer dat onze fotograaf ons voorstelde om naar de tramsite te gaan. Hij maakte er een prachtige fotoreportage waar wij nog steeds van genieten. Als coördinatrice van het onthaal ontvang ik zelf ook aanvragen voor fotoshoots en regel ik de aanwezigheid van een vrijwilliger tijdens deze fotoshoot.

Aangezien de tramsite iets unieks is in onze streek, vind ik dat deze bewaard moet blijven voor de volgende generaties.

In mei kwam ik bij het vrijwilligersteam van de tramsite. Eén voor één toffe collega-vrijwilligers in een mooie werkplaats, waar ik mijn steentje wil bijdragen als onthaalcoördinatrice. Ik help het archiefteam ook met het digitaliseren van de kleine erfgoedobjecten in de databank ErfgoedPlus.