Vrijwilligerswerking

Vrijwilligerswerking

André, Betty, Chris, Edith, Emiel, Etienne, Farah, Hedwig, Herman N, Herman S, Hugo, Jean Claude, Jean-Louis, Louis, Michel, Philip, Philippe, Pierre, Robert, Siegrid, Stijn, Tom, Ulrik. Met zo veel enthousiaste vrijwilligers houden wij het trammuseum in Schepdaal open. 

Een groep onthaal-vrijwilligers ontvangt de bezoekers tijdens de openingsdagen. Ze maken je wegwijs in deze integraal bewaarde buurtspoorwegstelplaats waarvan de eerste gebouwen dateren van 1888. 

Maar sommige vrijwilligers doen nog veel meer. De groep technische vrijwilligers klust meerdere malen per week aan de restauratie van de tramvoertuigen. Zij doen dit met een enorme passie voor dit rollend erfgoed. Langzaam maar zeker zullen de tramstellen uit lang vervlogen tijden weer in hun volle glorie te bewonderen zijn. Naast deze restauratie nemen zij ook de hele site onder handen zoals het herstellen van de de wissels, de sporen, … En dit in de volle overtuiging dat er opnieuw een nostalgisch tramvoertuig uit het verleden korte ritjes op de site kan maken.

Achter de schermen kunnen de vele vrijwilligers ook hun talenten en deskundigheden inzetten. Zo zijn er de vrijwilligers die evenementen organiseren, de ICT-vrijwilliger, de educatieve vrijwilliger, de archief vrijwilliger, … Kortom voor ieder wat wils. Misschien voor jou ook? Voel je het al kriebelen om je schouders onder dit bijzonder erfgoedproject te zetten? Geef een seintje en onze secretaris neemt spoedig met jou contact op!

Onze vrijwilligers worden periodiek op de hoogte gehouden via het kluskrantje.

Deze kan je hieronder vinden.