Vrijwilliger Farah

Ik ben Farah en ben al héél mijn leven woonachtig te Schepdaal. Tijdens mijn vakantie in Jamaica in de zomer van 2018 hoorde ik via Radio 1 en Facebook een oproep voor vrijwilligers om het trammuseum in Schepdaal nieuw leven in te blazen.

Mijn kinderen, die toen 15 en 18 jaar oud waren, hadden mij minder nodig!
Daarom schreef ik mij in bij twee verschillende verenigingen: het feestcomité van de Brasserrunners, de gezelligste sportvereniging van Schepdaal en het Buurtspoorwegmuseum vzw.

Het trammuseum had mijn voorkeur omdat ik vind dat dit lokaal erfgoed niet mag verloren gaan. We hebben een unieke tramstelplaats met zijn originele gebouwen uit 1888. In het begin van de heropening deed ik er de grote kuis (het opzuigen van grote spinnen) en ook het onthaal.

Nadien zochten ze een ‘Chinese’ vrijwilligster voor de boekhouding, maar dit zag ik niet als een verplichting want ik ben hier zelfs als penningmeester geëindigd. Onze boekhouding wordt bijgehouden in een Excel-programma gemaakt door Hedwig, de toenmalige secretaris van BSM vzw.

Je kan me dezer dagen meer vóór de schermen terugvinden: bij onze jaarlijkse evenementen zoals Erfgoeddag en Open Monumentendag, aan het onthaal op een zondag of tijdens één van de geboekte fotoshoots.