Vrijwilliger Philip

Bijna een halve eeuw woon ik in Dilbeek en ik reed dikwijls de tramstelplaats voorbij met het idee daar ooit eens een kijkje te gaan nemen. Eind 2018 zocht het trammuseum vrijwilligers en ben ik hier eindelijk geraakt!

Met mijn interesse in oude en moderne technologie en al die vrije tijd als gepensioneerde kon ik wel iets doen!

In het begin deed ik uit noodzaak het onthaal maar ik ben meer geïnteresseerd in knutselwerkjes.

Dit zijn niet alleen elektronische – daar ben ik in opgeleid – maar ook kleine, mechanische projecten.

Zo heb ik de motor in een doorgebrande ruitenwisser van onze autorail opnieuw gewikkeld, enkele metertjes gemonteerd, de haltebel hersteld en dergelijke kleine dingen meer. Mijn voornaamste werk tot nu toe is het digitale kassa-systeem dat ik met Excel VBA programmeerde. Met het aanraakscherm kunnen onze onthaalvrijwilligers makkelijk verkoop, aanwezigheden en andere dingen registreren en doorsturen. Ik sta ook in voor het computernetwerk op de tramsite en het beheer en afspelen van beeldmateriaal op de videoschermen.

In mijn jonge jaren speelde ik veel met H0 treintjes en sinds mijn pensionering heb ik de draad weer opgenomen met mijn kleinkinderen. Nu rijden zij met Playmobil treintjes in de tuin en als de kust veilig is, rijdt opa met het echte stoomtreintje op hetzelfde spoor.

Ik ben geen spoor- of tramfanaat als dusdanig, maar de interesse zit er wel in!
In 2013 ging ik een keertje als machinist op de Watercress Line in het Verenigd Koninkrijk met een stoomlocomotief rijden.

Omdat mijn interesses divers zijn, is mijn kennis bijgevolg niet altijd erg veelomvattend.
Ik bouw en vlieg ook RC-vliegtuigen, ik restaureer oude telexmachines en bouw de elektronica om die over het internet te laten werken met google iTelex. Ook modelbunkers staan op mijn lijst met een kanonnetje dat via de smartphone bediend wordt voor de soldaatjes waar de kleinkinderen mee spelen. En nu wil de jongste kleinzoon dat ik een RC-bootje bouw naar zijn specificaties. Wordt vervolgd!