Vrijwilliger Pierre
Mijn peter Pierre was trambestuurder bij de Buurtspoorwegen tot 1931 en hij heeft me de trammicrobe doorgegeven. Hij maakte me helemaal zot als kleine jongen van 7 jaar met al zijn verhalen. Telkens na schooltijd ging ik aan het eindpunt van tram Zuun kijken naar de trams die daar hun manoeuvres uitvoerden. Al onze verplaatsingen met de tram gebeurden zowel richting Brussel als richting Halle. Als héél lang ga ik trammusea in het binnen- en buitenland bezoeken en jaarlijks ben ik steeds van de partij op Open Monumenten Dag in de Panne.
In 2008 heb ik aanvraag gedaan om als klusser in dienst te gaan bij TTO op zaterdag. Een mooie herinnering daar was het 125-jarig bestaan van de kustlijn, waar er een tramparade de volledige kust op en af reed. Ik was er toen bij als begeleider.
Vanaf 2008 had ik zowel een wekelijkse klusdag in Knokke als in de Panne. Bijkomend ging ik ook elke woensdag naar Gent voor een restauratie van een Gent tramrijtuig, nl. wagon 50 gemengd pakwagen en reizigerswagon. De voorzitter van TTO vroeg mij om in Schepdaal de voorbereidingen te starten voor het 50-jarig bestaan van het trammuseum in 2012.
Sindsdien ben ik in Schepdaal niet meer weggeweest! De werken die ik in Schepdaal startte waren vooral het verfraaien van het verroeste ijzerwerk van de palen op het terrein. Uiteindelijk in 2017 begon ik met de restauratie van de tram SE9102 in expo-uitvoering die duurde tot in april 2022. Tijdens de erfgoeddag werd deze tram ingehuldigd. Aan dit type rijtuig heb ik meeste herinneringen want ik was er uiteindelijk mijn ganse leven lang mee verbonden. Vanaf 1954 gebruikte ik deze nieuwe tram om naar school te gaan en als erfgoedvrijwilliger bezorg ik deze tram nog een mooie, oude dag hier in het trammuseum!