Vrijwilliger Ulrik

Ik ben nog lang niet met pensioen, maar door een coma 21 jaar geleden ben ik halfzijdig verlamd. Vroeger was ik urgentie verpleegkundige en brandweerman-ambulancier en was ik héél actief. Nu ben ik na die coma nog steeds aan het revalideren. Omdat ik thuis met al die vrije tijd de muren opkroop, wou ik wel een bezigheid.

Drie, vier jaar geleden heb ik dan het trammuseum ontdekt en sindsdien doe ik daar kleine werkjes. Ik help mijn collega’s, meestal op woensdag en zondag, aan het onthaal om ticketjes te verkopen en de audiogids uit te leggen aan onze bezoekers. Dan kijk ik eens rond op onze tramstelplaats voor toezicht. Tijdens de grote evenementen, zoals Erfgoeddag en Open Monumenten Dag, ben ik steeds paraat!

Ik heb niet echt een link met de tramwereld, behalve dat ik tram 19 nam in Groot-Bijgaarden naar Brussel om te gaan shoppen in de Nieuwstraat of om naar Kinepolis te gaan. Véél te jong om mezelf met de tram verplaatst te hebben, maar mocht ik er ééntje meenemen naar huis zou het wel de A2107 zijn: de gemengde reizigers- en bagagewagen uit 1917, gemaakt in ‘Usines et Fonderies de Baume et Marpent’ te Morlanwelz in de provincie Henegouwen. Teak is de houtsoort waaruit die is gemaakt en dat vind ik er juist het mooiste aan.

Wil je dit tramrijtuig ook zien? Kom dan naar Loods 1 waar alle stoomrijtuigen staan!