Vrijwilliger Walter G

Mijn vrije tijd als jonggepensioneerde breng ik graag door met mijn gezin. Ik maak ook lange fietstochten, maar zocht nog iets waar ik me nuttig kon maken.

Dat heb ik gevonden in het klusteam van het trammuseum, waar ik ineens ook kennismaakte met de andere vrijwilligers. Dit was goed om mijn sociale contacten wat uit te breiden.

Begin mei van dit jaar begonnen we de herstelwerken aan één van de wissels van de tramstelplaats. Daar ontspoorde tijdens erfgoeddag de autorail AR 193 door de verzwakte ondergrond.

Ons eerste werk was het diep uitgegraven van deze ondergrond zodat we de nieuwe dwarsbalken vlot onder het spoor konden leggen. Er werden gaten geboord om de tirefonds aan te sluiten. Maar ook de tegengewichten, de glijplaten en de wisseltongen werden gepositioneerd onder de deskundige leiding van Pierre. Zoals je hier leest, leer ik hier wekelijks vele, nieuwe dingen bij!
Je ontsnapt hier niet aan zwaar werk, maar dan voel ik me pas goed in mijn vel!
Bovendien wordt dit op de tramstelplaats enorm gewaardeerd door de andere vrijwilligers. En ik help hen graag bij dit soort werk!