Dubbele tentoonstelling deze zomer

Deze zomer kan u op de tramsite genieten van twee tijdelijke tentoonstellingen. Van 24/4/2022 tot en met 11/9/2022, elke zondag te bezichtigen tijdens uw bezoek aan de tramsite.

“Viering 60 jaar buurtspoorwegmuseum te Schepdaal”

In 2022 is het precies zestig jaar geleden dat het Buurtspoorwegmuseum zijn deuren opende in de afgedankte stelplaats van Schepdaal. Sinds 1962 heeft het museum zelf een boeiend parcours afgelegd, met verschillende beheerders, veranderende collectiestukken, makkelijke en moeilijkere jaren. Aan de hand van een kleine tentoonstelling vertellen de vrijwilligers van vzw Buurtspoorwegmuseum nu zelf het verhaal van hun geliefde museum en het openbaar vervoer in het Pajottenland. De expo vol intrigerende foto’s, historische krantenknipsels, authentieke affiches en andere erfgoedobjecten, loopt nog tot 11 september.

“Beschermd industrieel erfgoed in Vlaanderen”

We schetsen een beeld van 47 jaar bescherming van industrieel erfgoed in Vlaanderen.

De organisatie van deze tentoonstelling geschiedt ism het VVIA : de Vlaamse Vereniging voor Industrieel Erfgoed.

40 waardevolle en beschermde industriële erfgoedsites worden er aan de hand van fotomateriaal en voorzien van commentaar samengebracht en vormen de getuigenis van het rijke industriële verleden van Vlaanderen als belangrijk onderdeel van de toenmalige sterk geïndustrialiseerde en machtige Belgische natie. De Tramsite van Schepdaal maakt hier een zeer belangrijk onderdeel van uit als getuige van onze rijke tramindustrie.

Categorieën: Evenementen

0 reacties

Een reactie achterlaten

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *